Rajalaksos succé

Uppdaterad 2018-08-08 | Publicerad 2008-04-05

Men Skoog förstörde festen

Sebastian Rajalakso gjorde mål igen. Djurgårdens succévärvning har nu gjort två mål på två matcher. Det blev dock bara en poäng mot Malmö FF

Malmö FF

Det kunde knappast ha börjat bättre för Malmö FF eller sämre för Djurgårdens IF. Efter bara drygt två minuter sköt Niklas Skoog 1–0 för gästerna efter tveksamt försvarsspel från mittbacksparet Markus Johannesson/Toni Kuivasto. Särskilt den sistnämnde som borde ha försökt ställa Niklas Skoog offside.

– Det är en touch av Jonatan (Johansson) som jag pillar förbi målvakten, säger Skoog till TV 4 om målet.

Inledningen skvallrade dock inget om fortsättningen av den första halvleken. Det var nämligen Djurgården som tog baklängesmålet på rätt sätt. Blåränderna pressade högt och vann boll gång på gång. Det gav ett spelövertag som hemmalaget borde ha förvandlat till åtminstone en kvittering, men Malmö FF-målvakten Jonas Sandqvist räddade det som Djurgårdens spelare fick på mål. Det övriga fick han se gå över eller utanför.

– De pressar på och trycker ner oss. Vi är grymt ängsliga, säger Niklas Skoog.

Malmö FF hade inte mycket förutom i sina omställningar och då var laget giftigt. Som när Behrang Safaris skott gick via Pa Dembo Tourrays fingrar i stolpen.

I paus var ställningen 0–1, men den rättvisa kvitteringen dröjde inte särskilt länge efter paus. Jan Tauer snurrade på sin vänsterkant och hittade succéförvärvet Sebastian Rajalakso som via Jimmy Dixon sköt 1–1 i den 48:e minuten. Återigen fick målet motsatt effekt än vad som borde vara fallet. Djurgården tappade fart och aggressivitet och Malmö FF kunde äta sig in i matchen.

De sista tjugo minuterna var helt jämna och vilket lag som helst kunde ha vunnit. Matchen slutade 1–1.