Mourinho i bråk när Chelsea räddade poäng i sista sekunden

Publicerad 2018-10-20

Manchester United var på väg mot tre blytunga poäng borta mot Chelsea när Ross Barkley kvitterade i slutsekunderna.

Då hamnade Jose Mourinho i ett handgemäng med assisterande Chelseatränaren Marco Ianni på bänken.

– Det var inte ett firande, det var en dålig uppfostran, säger Mourinho om händelsen enligt Telegraph.

Det har pratats om som ett vägskäl inför.

Manchester United gick in i stormötet med Chelsea på bortaplan med sju poäng upp till hemmalaget i tabelltoppen.

En förlust och toppambitionerna skulle sannolikt vara begravda för gott. Och efter att Paul Pogba helt tappat markeringen på Antonio Rüdiger på en hörna efter 20 minuter var uppförsbacken brant för Mourinhos mannar som inte skapade någonting under första 45.

Men då klev Anthony Martial in i handlingen på allvar. Fransmannen, som för första gången fick 90 minuter under årets säsong när han gjorde årets första mål mot Newcastle senast, kvitterade i den 55:e minuten.

Ashley Youngs skott styrde via Jorginho och hamnade hos Martial framför mål som tryckte in bollen från nära håll.

Och att det var hans dag i dag visade sig tydligt vid ledningsmålet i 73:e minuten. För hans mottagning av Matas inspel blev egentligen misslyckad, men den lurade även Chelseaförsvaret och Martial räddade upp det med ett perfekt avslut intill Kepa Arrizabalagas vänstra stolpe.

Ett mål som fick hela Manchester Uniteds bortabänk att explodera av glädje.

Vakter fick hindra Mourinho

Allt såg ut att sluta med tre viktiga Unitedpoäng när hemmalaget gick för en sista forcering i slutminuten. David Luiz nickade i stolpen, David de Gea räddade Rüdigers returnick men ingen kunde stoppa Ross Barkley från att trycka in 2–2 i tredjevågen.

På bänken satt José Mourinho lugnt och konstaterade faktum – ända till att assisterande tränaren i Chelsea, Marco Ianni, jublade framför honom. Då flög han upp och bara vakter hindrade portugisen från att hamna i ett slagsmål.

Matchen fick ett flera minuter långt uppehåll innan slutsekunderna kunde spelas färdigt.

Efter matchen tackade Mourinho hemmatränaren Sarri men när publiken ropade åt honom kunde han inte hålla sig utan gick runt och visade upp tre fingrar i luften för att påpeka hur många PL-titlar han vunnit med Chelsea.

– Jag tycker inte min respekt återgäldades. Jag har en viss nivå av uppfostran, socialt och inom idrotten, men reaktionen från fansen är upp till dem, säger Mourinho till Viasat.

”Det var hemskt”

Portugisen berättade att dispyten vid sidlinjen lösts efteråt.

– Sarri gick direkt fram till mig och sa att vi kommer lösa problemen internt, men när jag träffade Sarri i deras tränarrum kom Ianni fram och bad om ursäkt och jag tog emot den. Jag har också gjort misstag i min karriär, säger han.

Besvikelsen var dock fortfarande påtaglig.

– Oavgjort på Stamford Bridge är normalt sett bra, men efter hur matchen var är det hemskt, säger United-tränaren.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se