Harry Kane räddade Tottenham

Uppdaterad 2018-11-07 | Publicerad 2018-11-06

Tottenham var på väg att åka ur Champions League med kvarten kvar.

Då frälste Harry Kane Spurs med två mål mot PSV och plötsligt är Londonlaget med i kampen om avancemang.

I grupp B var all press var på Tottenham inför hemmamötet med PSV. För samtidigt som gruppens två topplag Inter och Barcelona gjorde upp nere i Milano jagade Spurs första segern för att ha en chans att ta sig vidare.

Men man fick en mardrömsstart. Redan efter 1,03 spelat skallade Luuk de Jong in 0–1 för gästerna på en hörna.

Sedan var det Londonlaget mot Jeroen Zoet i PSV-målet:

Dele Alli fick en nickskarv bortrensad på mållinjen.

Christian Eriksen hann med att bränna två helt öppna lägen i första halvlek.

Lucas Moura slalomsprang till sig ett läge som var nära att resultera.

Och i andra halvlek fortsatte bombardemanget med bland annat ett par vassa Harry Kane-lägen utan resultat.

Turligt segermål

Men med kvarten kvar såg det ut som att CL-drömmen hade gått i kras redan med två omgångar kvar när man var sex poäng och flera mål bakom Inter på andraplatsen.

Då klev Harry Kane in och räddade laget igen. I 78:e tryckte han distinkt in 1–1 efter nerlägg från Fernando Llorente och i 89:e minuten nickade han via två (!) PSV-spelare till 2–1 för Tottenham.

I Milano såg det ut som att Barcelona skulle ta alla tre poängen när CL-debutanten Malcom gjorde 0–1 i 83:e minuten, bara två minuter efter att han klivit in på planen. Men måltjuven Mauro Icardi hann med en kvittering i den 87:e vilket gör att Inter fortfarande har tre poängs avstånd ner till Spurs på tredjeplatsen. Barcelona är klart för avancemang.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se