Publicerad 2017-05-14

Barcelona håller liv i titelracet med Real Madrid.

Borta mot Las Palmas hade Neymar show och slog till med ett hattrick.

Detta i en match som Barça vann med 4–1.

Lång bortaresa ända till Kanarieöarna. Då vann Barcelona komfortabelt och håller jämna steg med Real Madrid i toppen av tabellen.

Mot Las Palmas blev det seger med 4–1 – detta i en match där Neymar anförde sitt lag med ett hattrick.

Första målet rullade brassen enkelt in i öppet mål efter att Luis Suarez osjälviskt spelat fram sin anfallskollega.

Suarez utökade själv ledningen innan Las Palmas svarade med en reducering genom mittbacken Pedro Bigas.

Barça leder – men fördel Real

Då slog Neymar till med ytterligare två mål i den andra halvleken. Först nickade han in ett inlägg i den 67:e minuten och bara fyra minuter senare fullbordade han sitt hattrick när han kom fri från vänsterkanten.

25-åringen nuddade knappt bollen men avslutet var tillräckligt hårt för att bollen skulle rulla förbi målvakten hela vägen in i mål.

Barcelona delar serieledningen i Real Madrid med 87 poäng vardera, men det är fördel ”Los Blancos” som har en match mindre spelad.