Publicerad 2018-04-28

Kosovare Asllanis såg ut att bli matchhjälte i comebacken.

Men Kristianstad kvitterade och Linköping tappade återigen poäng.

– Det är någonting som inte stämmer, säger SVT:s expert Marcus Johannesson.

Kosovare Asllani åkte på en muskelskada i landskampen mot Ungern. Den höll henne borta från de två inledande omgångarna av allsvenskan. I stjärnans frånvaro åkte Linköping på en tung förlust mot Vittsjö senast.

Men i comebacken nätade Asllani och gav Linköping en bra start. Anfallaren gav bortalaget ledningen i den första halvleken efter en riktig tavla av Kristianstads målvakt Moa Olsson.

– Det var bra uppspel från vår sida.  ”Nico” (Nicoline Sörensen) kommer på en överlappning och jag får till en bra träff med vänstern. Viktigt mål, säger Asllani till SVT.

Asllani byttes ut i den 58:e minuten och Kristianstad jagade kvittering. Hemmalaget fick ett jätteläge när Mia Carlsson nickade en hörna i ribban och Ogonna Chukwundi kunde så när sätta returen.

”Ett lag som inte är i balans”

Men med mindre än tio minuter kvar av matchen kunde Amanda Edgren sätta kvitteringen. Kristianstad var närmast ett segermål och Linköping var illa ute efter att Anna Oskarsson åkt på sitt andra gula när hon slängde bollen i marken efter att ha fått ett inkast emot sig.

– Det är ett lag som inte är i balans. Det är frustration och det är väldigt, väldigt klumpigt av Anna Oskarsson för det där är helt korrekt, säger SVT:s expert Marcus Johannesson.

Matchen slutade dock 1-1, men regerande mästarinnorna Linköping får kritik efter ännu ett poängtapp.

– Jag sätter ett frågetecken, antingen är det mentalt, att man viker ner sig eller så är det orkesmässigt, säger Johannesson och fortsätter:

– Det är någonting där som inte stämmer och som man måste ifrågasätta.

Frida Östberg håller med.
– Stort frågetecken till fysen hos Linköping, orkar man inte eller försöker man hålla sin ledning?, säger experten.