Arsenalspelare hjälte i premiären

Publicerad 2013-01-22

Elfenbenskusten pressat av Togo

Gervinho.

Elfenbenskusten är stor favorit till segern i Afrikanska mästerskapen. Det blev vinst i premiären efter 2–1 mot Togo i grupp D, men det var ingen lätt resa.

Manchester Citys Yaya Touré gav visserligen fjolårets finallag ledningen efter bara åtta minuter. Men Jonathan Ayite sköt in kvitteringen efter en hörna på tilläggstid i första halvlek. Arsenals Gervinho avgjorde sedan med en snygg volley med yttersidan på en frispark från Touré i 85:e minuten. Togo pressade för kvittering och Elfenbenskustens målvakt Boubacar Barry tvingades till en vass räddning på en slängnick.

Seger trots allt för Elfenbenskusten, som inte släppte in ett enda mål under ordinarie tid förra året. Trots det blev det förlust på straffar mot Zambia i finalen.