Bekväm seger för Arsenal mot bottengänget

Publicerad 2019-02-24

Arsenal är uppe på Champions League-plats igen.

Detta efter en kontrollerad 2–0-seger hemma mot Southampton.

– Vi är kvar i racet och vi kommer att kämpa ända till slutet, säger målskytten Henrich Mchitarjan.

Tränaren Unai Emery har periodvis ifrågasatts under sin debutsäsong i Premier League.

I dag fick spanjoren se sitt Arsenal besegra nedflyttningshotade Southampton med bekväma 2–0. Tack vare segern klättrar London-laget förbi konkurrenterna Manchester United – som kryssade hemma mot Liverpool – i tabellen och ligger därmed på fjärdeplats med elva omgångar kvar.

Stötte in ledningsbollen

Redan efter sex minuter styrde Alexandre Lacazette in 1–0. Alex Iwobis inlägg in i straffområdet letade sig fram till Henrich Mchitarjan som klippte till med sin vänster.

Skottet blev missriktat, men träffade lite turligt Lacazette som lyckades stöta in bollen.

Armeniern Mchitarjan ökade sedan på ledningen elva minuter senare. Han mötte bollen med en behärskad bredsida och placerade in 2–0, vilket blev matchens sista mål.

– Vi hade ett bra samspel mellan oss och det var synd att det inte blev fler än två mål. Vi ville göra fler mål och glädja fansen. Det var tre viktiga poäng, säger Mchitarjan.