Henrik Skiöld/TT

Publicerad 2024-01-29

Landslagsspelaren Madelen Janogy har fått en drömstart som Serie A-proffs i Fiorentina.

Hon öser in mål.

För andra matchen i rad – och i det blott tredje ligaframträdandet för klubben efter vinterns övergång från Hammarby – gjorde 28-åringen två mål.

Framspelad av Pauline Hammarlund gjorde Janogy matchens första mål efter 19 minuter. Efter en dryg halvtimma slog hon till igen och gav på nytt sitt lag ledningen i toppmatchen mot Juventus på bortaplan.

Juventus kvitterade i andra halvlek, kort efter att Janogy bytts ut, och mötet slutade 2–2.

I förra omgången gjorde Janogy två av målen i Fiorentinas 3–1-seger mot Pomigliano.

Efter 14 spelade omgångar leder Roma ligan, fem poäng före Juventus och sju före Fiorentina.