Riise sågar norska landslaget: ”God Jul”

Tung kritik mot norska playoff-insatserna

Norge spelar inte EM 2016 i Frankrike.

Nu riktar flera gamla profiler kritik mot dagens norska landslag.

– Ganska patetiskt, summerar Egil Drillo Olsen de två playoff-matcherna.

Norge hade flera chanser i det första playoffmötet på Ullevål, men Ungern vann med 1-0 och skaffade sig ett bra läge inför returen på hemmaplan.

Norge gjorde några ändringar i laget inför returen och slängde in 16-årige jättetalangen Martin Ödegaard, Mohamed Elyonussi och IFK Göteborgs Haitam Aleesami.

Malmö FF-anfallaren Jo Inge Berget bänkades, liksom Tom Högli och Alexander Söderlund.

”Borde ha startat”

Bytena hjälpte dock inte Norge som släppte in 1-0 i den 27:e minuten efter svagt försvarsspel. Och i den andra halvleken, med Norge i jakt på de två mål som skulle behövas, kom i stället 2-0 för Ungern efter att Markus Henriksen stött en hörna i eget mål. Mittfältaren reducerade kort senare, men det räckte inte för Norge. Ungern spelar EM i Frankrike till sommaren.

I Norge är besvikelsen stor efter ännu ett missat mästerskap, trots drömlottningen i playoff. Grannlandets legendariske tidigare förbundskapten Egil Drillo Olsen är kritisk mot nuvarande förbundskaptenen Per-Mathias Högmo:

– Ganska patetiskt. Jag är överraskad över att Norges överlägset mest kreativa mittfältsspelare, Selnaes, inte spelar. Han hade gett Norge en ny dimension. Och alla såg ju att Helland borde ha startat. Uttagningen var inte lyckad, och det såg lyckligtvis Per-Mathias Högmo själv också, säger Olsen till norska TV2.

”Dåligt”

Även den tidigare norske landslagsstjärnan John Arne Riise  var förbannad under matchen i går. Vi underläge 0-1 tog den förre Liverpool-spelaren till Twitter:

”Folk snackar om marginaler hela tiden, otur och så vi vidare! Sker det gång på gång så är det inte bara marginaler, då är det också dåligt”, skrev Riise.

När Norge sedan bjöd på självmålet till 0-2 avslutade Riise sin harang med: