Marseille vidare till semi i Europa League – slog ut Forsbergs Leipzig

Uppdaterad 2018-04-13 | Publicerad 2018-04-12

RB Leipzig fick hörna på övertid och flyttade upp målvakten i jakten på en reducering som hade tagit dem vidare i Europa League.

Då valde Emil Forsberg att slå en kort variant som Marseille bröt – några sekunder senare hade fransmännen kontrat in bollen i öppet mål.

– Jag vet inte vad de tänkte, säger experten Kim Källström.

Emil Forsberg spelade fram till Timo Werners segermål i förra veckans match, men fick börja på bänken i torsdagens retur i Marseille. Därifrån fick han se lagkamraten Bruma ge tyskarna ledningen redan i den andra minuten.

Matchen böljade mer än Stade Vélodromes läktare och innan tio minuter var spelade hade Marseille vänt till 2–1. Först gjorde Stefan Ilsanker självmål och sedan hittade Bouna Sarr rätt efter att Leipzigs målvakt Peter Gulacsi först räddat två skott från Morgan Sanson.

Innan halvleken var över kopplade Marseille ett grepp om kvartsfinalmötet när Payet hittade fram till Thauvin som på ett tillslag överlistade Gulacsi.

I andra halvlek byttes Emil Forsberg in mot Diego Demme och bara en minut senare drog Jean-Kevin Augustin in reduceringen på en klackpassning från Naby Keita.

”Fullständigt ägde”

Marseille med Dimitri Payet i spetsen kom dock tillbaka igen. I den 60:e minuten drev fransmannen in bollen i straffområdet och fick på ett jätteskott i bortre krysset.

– Det är bara Payet som kan göra såna här saker. Matchens lirare, definitivt, säger experten Henok Goitom i Kanal 9:s studio.

– Han fullständigt ägde den här matchen, inblandad i i princip allt som Marseille gör. Det är ganska fantastiska, tekniska prestationer han gör, säger Kim Källström.

”Helt oförklarligt”

På övertid fick RB Leipzig hörna och flyttade upp målvakten Gulacsi i jakten på en reducering som hade tagit dem vidare till semifinal. Men efter att Emil Forsberg valt att slå en kort passning bröt Marseille och japanen Hiroki Sakao kunde rulla in 5–2 i öppet mål.

– Vad gör Leipzig? En minut kvar, fokus, målvakten kommer upp, då satsar man allt på den hörnan. I stället slår man den kort och får inte ens in bollen i straffområdet. Helt oförklarligt, säger Kim Källström i Kanal 9.

– Jag vet inte vad de tänkte. Emil Forsberg har såna fantastiska hörnor också, fortsätter han.

Fransmännen är vidare till semifinal med totalt 5–3.

Även Arsenal, Atletico Madrid och Salzburg gick vidare på torsdagskvällen. Semifinalerna lottas klockan 12 på fredagen.