Zlatan historisk efter 15:e målet

Publicerad 2017-02-05

Gammal är äldst – fråga bara Zlatan Ibrahimovic, 35.

Svensken nätade igen och är nu historisk som den äldste spelaren att göra 15 mål i en och samma Premier League-säsong.

– Han är fantastisk, säger tränaren José Mourinho i Viasat.

Flera före detta spelare och experter ifrågasatte Manchester Uniteds värvning av en 35-årig Zlatan Ibrahimovic i somras.

Men ”Ibra” har gett svar på tal.

Tidigare under vintern öste han in mål i parti och minut – och nu är han historisk som den äldste spelaren någonsin att göra 15 mål eller fler i en och samma Premier League-säsong.

”Ingen överraskning”

Det historiska målet kom i den 44:e minuten i 3–0-krossen mot regerande mästaren – tillika krislaget – Leicester.

Henrich Mchitarjan hade precis gett United ledningen med 1–0 när ”Ibra” mötte Antonio Valencias passning perfekt med högerfoten och placerade in 2–0.

– Zlatan är fantastiskt. Men det här kommer inte som någon överraskning. Kanske för andra, som inte känner honom, men inte för mig, säger tränaren José Mourinho.

Zlatan är nu uppe på totalt 20 mål den här säsongen – alla turneringar inräknade – och Henrich Mchitarjan är säker på att det kommer fler.

– Det är Zlatan vi snackar om. Man förväntar sig det här av honom. Jag är säker på att han gör mer än 20 mål. Jag tror att han kan göra 30 eller till och med 35. Alla vet att han är en stor stjärna, säger Mchitarjan.

Jagar CL-plats

Juan Mata – som tidigare i matchen stod för en huvudlös satsning på Jamie Vardy men som klarade sig undan med ett gult kort – satte 3–0-målet tidigt i den andra halvleken.

Det här var en livsviktig seger för Manchester United, som har gett upp titeldrömmarna och som nu enkom fokuserar på att ta en av de fyra Champions League-platserna.

Segern gör att man minskar avståndet till fjärdeplacerade Arsenal till två poäng.

– Vi är kvar på samma plats i tabellen. Men vi är lite närmare lagen ovanför. Nu gäller det att fortsätta kämpa, säger tränaren José Mourinho.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se