Djurgården fick stryk med 0–2 mot Jönköpings Södra

J-Södra säkrade nytt kontrakt.

Djurgården?
De blev utbuade efter 0–2 på Tele2 Arena.
– Fansen gjorde helt rätt som buade oss av planen. Hade jag varit en matchfixare hade jag trott att det här laget inte ens försökte, säger tränaren Mark Dempsey.

Djurgården inledde bäst på ett öde Tele2 Arena. Ett antal fina kombinationer, och stort bollinnehav, ledde till ett gäng vassa chanser. Ett tillbakapressat Jönköpings Södra hade stora problem med att skapa några lägen.

Debutanten kom fel

Därför kom bortalagets 1–0 något oväntat. Ytterbacken Jonathan Tamimi måttade in ett precist inlägg mellan målvakt och backlinje i Djurgården – och Daryl Smylie kunde utnyttja ett passivt försvarsspel när han nickskarvade in ledningsmålet.

Den unge målvaktsdebutanten i hemmalaget, 19-årige Oscar Jonsson, kom på mellanhand i situationen.

Djurgårdens tränare Mark Dempsey gjorde två byten i paus, men det hjälpte knappast. I början av den andra halvleken fick Smylie bollen på kanten. Mittfältaren skickade i väg en läcker yttersida mot Dzenis Kozica som löpte sig fri – och därefter lyfte bollen enkelt över en utrusande Oscar Jonsson till 2–0 för J-Södra.

Besviken Dempsey

Djurgården pressade på ganska rejält under resten av halvleken, men skapade inga riktigt heta lägen mot ett skickligt, avslappnat och disciplinerat J-Södra. Hemmapubliken var inte det minsta nöjda med insatsen, och spelarna fick finna sig i att bli utbuade efter matchen. Mark Dempsey var djupt besviken på insatsen.

– Det var en dålig dag på jobbet. Jag har aldrig sett oss spela så dåligt, säger Dempsey och fortsätter:
– Vi saknar verkligen all form av kvalitet i dag. Fansen, som var fantastiska, gjorde helt rätt som buade oss av planen. Hade jag varit en matchfixare hade jag trott att de här laget inte ens försökte, säger hemmatränaren.
Efteråt betonade han att citatet om matchfixare var en retorisk överdrift, men att han är irriterad.

Spelarna bad om ursäkt

Dempsey ifrågsatte sina spelares inställning:

– Jag är chockad över vår prestation i dag. Vi hade ingen inställning. Så dåligt var det. Några spelare har kommit fram till mig och bett om ursäkt efter matchen.

Jönköpings Södras seger betyder att nykomlingen därmed säkrade det allsvenska kontraktet.

– Det känns jättebra för staden Jönköping, säger tränaren Tommy Thelin.