Slaget om Norden

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-08-31

Sverige spelade 1–1 mot England – nu väntar Norge i kvarten i fotbolls-EM

Victoria Sandell Svensson satte en straff – och Sverige ordnade 1–1 mot England i fotbolls-EM. Nu väntar het kvartsfinal mot Norge i Helsingfors på fredag.

– Otroligt skönt. Nu ska det bli fantastiskt kul att möta Norge, vi är revanschsugna efter förlusten senast, säger Caroline Seger i TV4.

Sverige, som redan innan kick off var klart för avancemang till kvartsfinalen, ordnade 1–1 i den avslutande gruppspelsmatchen mot England i fotbolls-EM i Finland. Men det var England som började bäst. Efter 28 minuter nickade lagkaptenen Faye White in 1–0 till England. Karen Carney's stod för inlägget – och svenska målvakten Hedvig Lindahl samt försvararen Stina Segerström klarade inte av att freda sitt lag. Sveriges första baklängesmål i turneringen var ett faktum.

...och nu väntar Norge i kvarten

Efter 40 minuter kvitterade Sverige på straff efter att Lotta Schelin gått omkull i Englands straffområde. Victoria Sandell Svensson var sedan stensäker från elva meter. Matchen var tuff, tät och inte särskilt vacker.

– England hade en hel del bra chanser, så det kändes bra att kunna ordna 1–1 och vinna gruppen, säger Sandell Svensson i TV4.

Efter matchen jublade båda lagen

Efter matchen jublade båda lagen. Anledningen var att man slapp mardrömsmotståndaren Tyskland i kvartsfinalen. Gruppettan Sverige möter Norge i kvartsfinalen i Helsingfors på fredag. Värdnationen Finland tar emot England i Åbo på torsdagen. I de andra två kvartarna möts Holland och Frankrike och Tyskland och Italien.

– Man kan aldrig räkna bort Norge. De är otroligt starka, men når inte upp till vår nivå speltekniskt, säger svenske förbundskaptenen Thomas Dennerby i TV4.