”Klipper hans gräsmatta hela 2019 om Bajen vinner guld"

Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
Erik Edman

avSimon Sjöstrand

FOTBOLL

Det blir inte guld för Hammarby i år, menar Erik Edman.

– I så fall lovar jag att klippa Jesper Janssons gräsmatta under hela 2019, säger den förre landslagsspelaren i podcasten ”Ljugarbänken”.

– Det var ingen stor uppoffring, säger Jansson till Fotbollskanalen.

Hammarby går som tåget i allsvenskan.

Laget toppar serien på 25 poäng – 6 före AIK – och på onsdagen kom åttonde segern på nio matcher i tungviktsmötet med Malmö FF på Tele2 Arena.

– Vi tror att vi kan vinna alla matcher och det är det vi visar nu. Det kommer mer från mig och från Hammarby, sa skyttekungen Pa Dibba i går.

”Har en liten trädgård”

Men det räcker inte hela vägen för ”Bajen”.

I alla fall inte enligt Erik Edman.

I senaste avsnittet av podcasten ”Ljugarbänken” dömer den tidigare landslagsspelaren, numera expert i C More, ut lagets chanser att ta SM-guld – och kommer med ett kaxigt löfte.

– Om Hammarby vinner SM-guld så lovar jag att klippa (sportchefen) Jesper Janssons gräsmatta under hela 2019, säger Edman.

Janssons svar?

– Det var ingen stor uppoffring. Jag har ju en så liten trädgård, skrattar sportchefen när Fotbollskanalen pratar med honom efter matchen mot MFF.

”Är ingen dagslända”

FK: Tar han för lätt på er?

– Jag har sagt hela tiden att vi inte är någon dagslända, men sen får vi se hur långt det här räcker. Vi fick in viktiga utlösare i truppen i vinter, med "Niko" (Nikola Djurdjic) och (David) Fällman och samtidigt visste vi vilken potential som redan fanns.

Erik Edman och Jesper Jansson känner varandra sedan tidigare. Jansson var sportchef i Helsingborgs IF när Edman spelade i klubben 2010-2013.

Inför årets säsong tippade Edman ”Bajen” på elfte plats.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM