Zlatan hattrick-hjälte när LA Galaxy vann derbyt

37-åringen svarade för ett hattrick – varav ett riktigt klassmål i 3–2-segern.

– Jag är LA, skriver Ibrahimovic på Twitter efter matchen.

”En Ferrari bland Fiats” – så beskrev Zlatan Ibrahimovic sin situation i MLS inför derbymatchen mellan LA Galaxy och Los Angeles FC. Och visst var han på en annan nivå än övriga spelare på planen.

För när tabellettan mötte tabelltvåan i den västra konferensen var svensken helt avgörande.

Slog till med klassmål

Los Angeles FC tog ledningen bara efter fyra minuter genom Carlos Vela på straff.

Men sedan var det Zlatans show helt och hållet. Fyra minuter efter straffen slog han till med ett riktigt klassmål. En akrobatisk aktion från 37-åringen tog honom förbi motståndaren och följdes upp av ett ”Ferrari”-avslut på halvvolley från strax utanför straffområdet.

– Ferrarin hade mycket bensin i sig i dag. Vi gjorde en bra match, trots att vi släppte ett onödigt mål på slutet, säger anfallaren.

Hattrick

Men Zlatan nöjde sig inte där. I början av andra halvlek var det dags igen. En kraftfull Ibrahimovic nickade in 2–1-målet för LA Galaxy efter ett långt inlägg från vänster. Och hattricket fullbordades när han tryckte in 3–1 i den 70:e minuten med ett hårt skott med vänsterfoten.

Det innebar ett mål högerfoten, ett mål med huvudet och ett mål med vänsterfoten för 37-åriga Zlatan Ibrahimovic i LA-derbyt.

– Det känns såklart bra att göra tre mål. Jag har tidigare sagt att jag kommer göra de (LAFC) kända och att de kommer komma ihåg mig. Nu gjorde jag det, trots att de säkert inte har glömt mig sedan jag avgjorde mot de förra säsongen, säger Zlatan Ibrahimovic kaxigt i segerintervjun.

Matchen slutade 3–2 till LA Galaxy efter ett sent andra mål av Carlos Vela. Mexikanen fick se sig trumfad av svensken efter ordbråket som pågått mellan de två stjärnorna under upptrappningen till derbyt.