Real Madrid och Cristiano Ronaldo hade lekstuga mot Granada.

Portugisen gjorde ett äkta hattrick - på åtta minuter.

Och slog sitt rekord över antalet gjorda mål i en match.

Från spinkig tonåring till muskelberg – så byggde Ronaldo sin superkropp

Cristiano Ronaldo har sedan han mottog Ballon d'Or haft det tufft på planen. Portugisen som öste in mål under första halvan av säsongen har fått se sig omsprungen av Leo Messi i skytteligan. Men nu har han återtagit ledningen.

Efter att Gareth Bale gett marängerna ledningen var det dags för Cristiano-show.

Ettan kom efter 30 minuter när Realstjärnan placerade in bollen intill stolpen. Sju minuter och femtio sekunder senare hade Ronaldo gjort ytterligare två mål och fastställt halvtidsresultatet 4-0. Superstjärnans snabbaste hattrick i karriären. Det andra målet tryckte han in från nära nära håll efter en målvaktsretur och 30-åringens tredje mål borrade sig in i bortre krysset efter att Ronaldo avlossat kanonen utanför straffområdet. Ett skott målvakten var chanslös på.

Tre mål på fyra minuter

I den andra halvleken fortsätter målproduktionen. Efter en hörna i den 52 minuten plockar Karim Benzema kontrollerat ner bollen på bröstet och trycker in 5-0.

Kort därefter var Ronaldo framme igen. Bale petar fram bollen till Ronaldo som enkelt sätter sitt fjärde mål i matchen. Och två minuter efter det gör Benzema sitt andra i matchen vilket innebar 7-0 till hemmalaget.

Men Ronaldo var inte klar med målproduktionen, i den andra halvleken hade portugisen flera chanser att sätta sitt femte mål i matchen. En minut från slutet fastställde han slutresultatet till 9-1. Tidigare hade portugisen gjort som mest fyra mål i en match men i dag stod han för fem mål när Granada krossades med 9-1.

Fyra mål före Messi

Nu har portugisen gjort 36 mål i ligan den här säsongen, fem fler än förra säsongens 31 baljor.

Men trots de snabba målen så har Ronaldo inte årets snabbaste hattricket i Spanien. Det stod Iago Aspas för när han fullbordade sitt hattrick, när Sevilla ställdes mot Sabadell i cupen,  knappt fyra minuter efter det första målet.

I och med segern knappar Real Madrid in på Barcelona i ligatoppen och ligger nu en poäng bakom med en match mer spelad.

Matchen mellan Celta Vigo och Barcelona visas klockan 21.00 på C More Fotboll.