Försvarsmiss kostade Arsenal segern

Publicerad 2018-04-26

Arsenal jagade 2–0 i den första Europa League-semin mot Atlético Madrid, med en man mer.

Då stod hemmalaget för en försvarsmiss – och fick se Antoine Griezmann kvittera.

– Vi måste analysera deras mål. Det får inte hända igen, säger Danny Welbeck till BT Sport.

Arsenal FC

På Emirates Stadium i London skulle Arsenal ta emot Atlético Madrid i det första semifinalmötet av Europa League.

Turneringen är avgående tränaren Arséne Wengers sista chans att få en del upprättelse med tanke på den i övrigt haltande säsongen. Det var också Arsenal som inledde matchen bäst – men trots en man mer lyckades in laget få med sig segern.

– Vi gick miste om en stor möjlighet, självklart känns det så, säger Wenger till BBC efter 1–1-mötet.

Rött kort – efter tio minuter

Redan efter knappt tio minuters spel åkte Atlético tilldelades Sime Vrsaljko sitt andra gula kort av domaren Clément Turpin. Det första fick spelaren i samband med en tackling på Jack Wilshere, det andra efter en stämpling på Alexandre Lacazette. Atlético-tränaren Diego Simeone protesterade vilt mot beslutet och skickades upp på läktaren.

– Det första kan jag förstå men samtidigt får han en knuff, säger Anders Svensson, expert i Discovery och anser att den andra varningen i så fall var tydligare.

– Men jag tycker det är lite omständigheterna, han petar undan precis innan han sträcker och det är liksom ett tramp, han sätter ner hela foten. Jag tycker det är hårt.

Föga förvånande valde bortalaget att riskminimera vilket också innebar en mur av försvarare som Arsenal-spelarna behövde ta sig igenom. I paus var det fortfarande mållöst men med halvtimmen kvar lyckades den engelska klubben till slut få hål på gästerna. Wilshere skickade in ett inlägg till Lacazette som nickade in 1–0 bakom Jan Oblak.

Griezmann kvitterade

Då såg det ut som att Arsenal skulle utöka ledningen snarare än att tappa den. Men så med tio minuter kvar fick Atlético plötsligt ett kontringsläge. Bollen slogs upp mot en löpande Antoine Griezmann som tog sig förbi en svag Laurent Koscielny och dundrade in 1–1 framför en hjälplös Shkodran Mustafi.

Med ett par minuter kvar att spela var Ramsey nära att nicka in segermålet, men Oblak stod för en klassräddning. Det innebär att det är fördel Atlético inför returen i Madrid nästa vecka.

– Den här matchen är gjord nu och det kommer fler möjligheter för oss att göra mål mot ett bra lag, så vi måste vara fortsatt positiva inför returen, säger Danny Welbeck.

I kvällens andra semifinalmöte vann Marseille med 2–0 mot RB Salzburg. Målen stod två Premier League-bekantingar för, Florian Thauvin och Clinton N'Jie, tidigare Newcastle respektive Tottenham.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Se Europa League på Kanal 9 och Eurosport.se samt fler höjdpunkter från Europa League på Eurosport Player