Nigeria bronsmedaljör

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-01-30

För sjunde gången tog Nigeria hand om bronsmedaljen i de afrikanska mästerskapen i fotboll. Algeriet, utan tre avstängda spelare, fick se sig besegrat med 0–1.

Matchvinnare blev Obinna Nsofor som i den 55:e minuten tog sig igenom det algeriska försvaret och satte bollen bakom Lamine Zemmamouche.

Obinna Nsofor firar målet.

Båda lagen hade gjort en del förändringar från semifinalförlusterna men medan Nigerias var frivilliga tvingades Algeriet ersätta de tre som blev avstängda efter matchen mot Egypten. Kanske var det därför som Nigeria hade de flesta och bästa chanserna.

Redan i tionde minuten fick Nsofor en möjlighet men en back räddade. Kanu hade också ett bra läge och i 50:e fick Nsofor chansen när Zemmamouche släppte retur på Taye Taiwos hårda frispark. Men Nsofor prickade ribban från åtta meter.

Algeriets ökade tempot i andra men närmare en kvittering än Hassan Yebdas skott i 72:a kom man inte.

Nigerias tidigare brons kom 1976, 1978, 1992, 2002, 2004 och 2006.