Publicerad 2018-04-08

Chelseas tunga säsong fortsätter.

I London-derbyt mot West Ham var man spelmässigt överlägsna men fick ändå bara med sig en poäng.

Nu ser klubben ut att missa Champions League nästa säsong.

Chelseas säsong kommer knappast gå till historien som någon av de bättre. London-klubben blev utslaget i åttondelsfinalen i Champions League och ligger för närvarande på en femte plats i Premier League. I London-derbyt mot West Ham kom nästa missräkning för klubben.

Men det började bra för hemmalaget. Chelsea var på fint spelhumör under den första halvleken och firma Hazard, Willian och Morata visade upp fina kombinationer utan att lyckas få till det i avgörande skedet. Istället var det en mindre van målskytt som skulle bryta dödläget. Efter en tilltrasslad situation efter hörna höll sig backen Cesar Azpilicueta framme och petade in 1–0 för hemmalaget. Spanjorens andra mål i ligan den här säsongen.

Chicharito räddade poäng

Chelsea fortsatte att rada upp chanser under den andra halvleken men var för uddlösa i avslutningsmomentet samtidigt som Joe Hart storspelade i West Ham-målet. Så när hemmalaget inte hittade rätt passade gästerna på att kvittera tillställningen. Marko Arnautovic spelade snett inåt bakåt till inhopparen ”Chicharito” som satte 1–1 i den 73 minuten. 1–1 blev också slutresultatet trots massivt Chelsea-press i slutet av matchen.

– Man måste vara smart och fokuserad i matcher mot lag som Chelsea. Vi är glada att vi lyckades ta den här poängen, sa poängräddaren efter matchen.

Chelseas tränare Antonio Conte var inte lika nöjd efter matchen

– När du skapar lägen utan att sätta dit bollarna är det väldigt svårt att vinna. Vi skapar mycket, men vi tar inte tillvara på våra chanser. Den här matchen speglar vår säsong, säger Conte.

I och med resultatet ska det mycket till om Chelsea ska spela Champions League nästa säsong. Med sex matcher kvar att spela har man tio poäng upp till en topp 4-placering. West Ham är trots poängen fortsatt indragna i bottenstriden.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se