Djurgården vände efter otursminuten

Nyblivne pappan Ajdarevic debuterade med cupavancemang och målassist

Publicerad 2019-03-03

Ajdarevic avgjorde.

Djurgården var illa ute mot Elfsborg efter en otursminut med missad straff och självmål.

Ett succéinhopp av nyblivne tvillingpappan Astrit Ajdarevic säkrade kvartsfinalplatsen.

– Det har varit ett kämpigt dygn, säger han med ett leende till CMore.

Med full poäng efter två gruppspelssegrar för Djurgården räcker det med oavgjort hemma på Tele2 för att säkra avancemanget till till kvartsfinalen.

Elfsborg i sin tur var tvungna att vinna för att ta sig vidare.

Djurgården var på väg mot en drömstart.

Efter drygt tio minuters spel fällde Elfsborgsförsvararen Gustav Henriksson Djurgårdens Edward Chilufya som var på väg igenom och domaren Kristoffer Karlsson pekade på straffpunkten.

Straff i ribban

Men straffen drämde Kevin Walker hårt i ribban.

I stället gick Elfsborg till anfall. Jesper Manns släppte bollen bakåt till Pawel Cibicki som sköt ett skott som såg ut att gå utanför, men framför målet försökte Aslak Witry styra undan bollen.

Dock inte bättre än att bollen gick rakt i eget mål i stället.

1–0-ledningen för Elfsborg innebar just då att Boråslaget ledde gruppen och åtminstone för stunden hade greppet om kvartsfinalsplatsen i paus.

Direkt i inledningen av andra halvlek återtog dock Djurgården greppet om cupavancemanget efter en massiv forcering och flera hörnor.

Kevin Walker slog först en högerhörna lågt och hårt snett bakåt i straffområdet. Där slog Jesper Karlström till direkt och skottet borrade sig mycket snyggt in vid den bortre stolpen till 1–1 (47).

Några minuter senare var det dags igen för Djurgården. En kort vänsterhörna lyftes mot mål av Walker, Marcus Danielsson nickade i stolpen men returen tryckte Haris Radetinac in till 2–1 (53).

Bra inhopp av Ajdarevic

Men måldramatiken på Tele2 fortsatte. Pawel Cibicki fick chansen efter en miss i Djurgårdsförsvaret. Lånet från Leeds gjorde inget misstag och plötsligt stod det 2–2 (56).

I 71:a minuter gjorde Astrit Ajdarevic debut för Djurgården via ett inhopp. Natten till söndagen blev nyförvärvet också pappa till tvillingar och nu fick han även fira ett avancemang till Svenska Cupens kvartsfinal för Djurgården.

Ajdarevic var i högsta grad delaktig i att säkra platsen för de regerande cupmästarna.

I den första tilläggsminuten tog nyförvärvet från AEK Aten ner bollen ute till vänster, slog en fin passning in framför mål där Dzenis Kosica störtade fram och styrde in 3–2.

– Jag är bra på de assisten. Det var en bra löpning av Kosica. Jag såg den tidigt så det vara bara att sätta dit bollen, säger Astrit Ajdarevic till CMore.

Den nyblivne pappan har haft ett intensivt dygn.

”Kommer bara bli bättre”

– Jag blev farsa klockan fem på morgonen och sedan fick jag åka tåg i  3,5 timme till Stockholm för att göra ett assist, säger han med ett leende.

Hur var det?

– Det var kämpigt, men skönt att få några minuter. Det är skönt att spela med grabbarna och komma in i det. Det kommer bara bli bättre, säger Ajdarevic.

Att regerande cupmästarna vann mot Elfsborg säkrade inte bara avancemanget utan även en position som seedat lag med hemmaplansfördel i kvartsfinalen.

– Det spelar ingen roll vilka vi möter. Det kommer bli tufft, vi måste vara förberedda och försöka hålla vår höga nivå under längre perioder i matcherna, säger Ajdarevic till CMore.