Fiasko för Elfsborg - tappade 2–0-ledning

Uppdaterad 2018-08-07 | Publicerad 2008-08-14

Måste göra mål på Irland

Det såg så bra ut efter den första halvleken. Elfsborg ledde med 2–0 hemma mot Saint Patrick's Athletic från Irland. I andra halvlek rasade allt ihop och matchen slutade 2–2.

I allsvenskan har Elfsborg släppt in fem mål på 18 omgångar. Därför var det inget som talade för något annat än Elfsborgs-seger redan när Stefan Ishizaki förvaltade en straff på bästa sätt efter 24 minuter. Johan Karlsson utökade sedan ledningen till 2–0 bara fem minuter senare och det såg ut att gå planenligt.

Svårt för Elfsborg

Gästerna hade dock inte gett upp och fick nytt hopp när Mark Quigley även han fick chansen från elva meter. Då hade det gått 58 minuter och Quigley gjorde det han skulle. Med åtta minuter kvar kvitterade Gary Dempsey och nu har Elfsborg försatt sig i svårigheter.

Allsvenska tvåan måste nu göra mål på bortaplan för att gå vidare.