Sanslösa målvaktstavlan i afrikanska mästerskapen – ridå för Ghana

Uppdaterad 2024-01-23 | Publicerad 2024-01-22

Målvaktens jättetabbe förstörde Ghanas mästerskap.

I matchens slutskede gav Richard Ofori bisarrt bort en hörna och nu kritiseras han av lagets stjärna.

– Jag är mållös, sa en frustrerad Mohammed Kudus efter matchen.

Målvakten och kaptenen Richard Ofori har varit ifrågasatt av ghananska medier under mästerskapet. I en 2–1 ledning i 94:e minuten var bollen på väg mot inspark men av någon anledning stoppade Ofori ut en hand och nuddade bollen ut till hörna. En hörna som Atletico Madrids Reinildo Mandava nickade in till 2–2 vilket skickade ut Ghana ur turneringen. En mållös Mohammed Kudus kritiserade lagets inställning i matchens slutskede.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Vi tappade koncentrationen mot slutet av matchen. Vi var för slarviga och gav dem två löjliga mål, sa Mohammed Kudus på presskonferensen efter matchen.

Jubel i Mozambique-lägret.

Egypten vidare

Och inte fick de någon hjälp från annat håll heller, även om det också var dramatiskt i den andra avslutande matchen i gruppen mellan Kap Verde och Egypten.

Den slutade också 2–2 – också efter två mål på tilläggstid.

När den matchen blåstes av i 113:e minutuen stod det klart att ett Mohamed Salah-löst Egypten klarat sig vidare från gruppspel med blotta förskräckelsen, med tre kryss och utan en enda seger på gruppspelskontot.

Ghana, som slutar trea i gruppen, är däremot utslaget. Om man inte räknar med den mikroskopiskt lilla, matematiska chans de fortfarande har att gå vidare som en av de bästa grupptreorna.