Liverpool stormar vidare – vann rivalmötet

United-ikonen ilsknade till

Publicerad 2020-01-19

Liverpool rusar vidare mot Premier League-titeln.

Mot rivalen Manchester United blev det en ny planenlig seger, 2–0, för seriesuveränen.

– Klasskillnad. Det är kattens lek med råttan, säger Bojan Djordjic i Viasat-studion.

Seger mot rivalen Manchester United och konkurrenter som tappade poäng. Att det var en bra helg för Liverpool är allt annat än en överdrift.

I lördags kryssade Manchester City hemma mot Crystal Palace och tidigare under dagen förlorade Leicester mot Burnley. Liverpools 2–0-seger mot Manchester United gör nu att laget toppar Premier League 16 poäng före Manchester City, med en match mindre spelad.

”Vi kommer vinna ligan”

Efter matchen skanderade publiken på Anfield följande: ”Vi kommer vinna ligan”.

– De kan sjunga det, men det har de gjort tidigare också tror jag. Men det är inga problem, det är så det ska vara. Alla borde fira situationen vi är i, förutom vi, så enkelt är det, säger Klopp till Sky Sports och betonar att han och laget håller tankarna på kommande matcher.

Van Dijk stormade fram

Hemma på Anfield inledde laget frenetiskt och i första halvlek hade man tre bollar i nät – men bara ett blev godkänt.

Först gjorde Virgil van Dijk 1–0 när han stormade fram och nickade in bollen efter en hörna i den 14:e minuten. Det godkändes men de efterföljande två dömdes bort.

När Roberto Firmino satte bollen i nät bedömdes Van Dijk ha gått in för tufft mot David de Gea varpå målet dömdes bort. Senare gjorde även Georginio Wijnaldum mål men det vinkades bort för offside.

Legendaren ilsknade till

Manchester Uniteds bästa chans kom i andra halvlek när Anthony Martial tog i lite för mycket från nära håll och sköt bollen över. Något som fick United-legendaren Gary Neville att ilskna till. Neville, som numera är expert för Sky Sports, fångades på tv-bilder när han dunkade näven hårt i bordet sittandes bredvid Liverpool-legendaren Jamie Carragher.

På tilläggstid punkterade sedan Mohamed Salah matchen till 2–0. Det var sjunde raka matchen där Liverpool höll nollan.

Victor Nilsson Lindelöf spelade hela matchen för Manchester United.