Wolfsburgs CL-hopp lever efter Fischers mål

Uppdaterad 2019-03-21 | Publicerad 2019-03-20

Lyon gick mot en bekväm seger i den första kvartsfinalen av Champions League.

Då klev Nilla Fischer fram och nickade in ett viktigt reduceringsmål för Wolfsburg.

– Nu är allting möjligt i returen, säger den svenska landslagsstjärnan.

Närmare 18 000 åskådare (nytt publikrekord för en kvartsfinal) hade tagit sig till Parc Olympique Lyonnais för att se två av världens absolut bästa klubbar drabbas samman under onsdagskvällen.

Lyon, med Ballon d’Or-vinnaren Ada Hegerberg i spetsen, ställdes mot Wolfsburg i Champions League. Den tyska klubben mönstrade en startelva med årets spelare enligt Uefa, Pernille Harder, samt lagkaptenen Nilla Fischer.

– Det är sannolikt min sista chans att vinna turneringen, sa Fischer till Sportbladet inför mötet.

Slarv i Wolfsburg

Hemmalaget Lyon dominerade den första halvleken totalt. 1–0-målet kom efter en slarvig hemåtpassning från Claudia Neto som gjorde att Eugénie Le Sommer bara behövde runda målvakten och lägga in 1–0 till Lyon.

Utökningen kom några minuter senare då Wendy Renard släpptes fri i Wolfsburgs straffområde vid en hörna. Fransyskan nickade utan större problem in 2–0.

– Jag vet inte vad som händer i första halvlek. Visst, Lyon spelar bra, men vi gör många misstag, säger Nilla Fischer till L’Equipe.

Fischer reducerade

Den var hon som såg till att den tyska klubben kom in i matchen igen. Mittbacken gjorde precis som Renard, nådde högst på en boll med pannan och nickade in reduceringen.

Därmed lever dubbelmötet i fulla drag.

– Vi kontrollerar matchen bra i andra halvlek. Viktigt att vi gör det där målet. Nu kan allting hända i returen, säger Fischer.

Returen spelas i Tyskland den 27 mars.

Fridolina Rolfö blev målskytt för sitt Bayern München i mötet med Slavia Prag. Slutresultatet 1–1 innebär att Bayern får med sig ett viktigt bortamål till returen på hemmaplan, som spelas på onsdag nästa vecka.

Segraren i kvartsfinalmötet ställs mot vinnaren av dubbelmötet mellan Barcelona och Lillestrøm i semifinal. Det första mötet slutade 3–0 till den spanska klubben.