Publicerad 2018-09-19

Pep Guardiola är avstängd.

Då fick han se sitt Manchester City chockas av Lyon.

Av bilderna att döma var tränaren bedrövad – och chockad.

Manchester City är förstås en av de stora titelkandidaterna årets upplaga av Champions League. Men det började inte bra i premiären mot Lyon. Bortalaget öste på rejält i inledningen av matchen och tog tidigt ledningen via Maxwell Cornet.

Guardiola på läktaren

Redan innan pausen utökade fransmännen ledningen via stjärnan Nabil Fekir: 0–2. Pepe Guardiola är – sedan förra CL-säsongen – avstängd från att leda City i matchen och fick följa matchen från åskådarplats.

Förbannad, bedrövad – chockad

När spanjoren fångades av kameror såg han ömsom vansinnig ut, ömsom bedrövad på gränsen till chockad. Efter 0–2 i pausen begravde han ansiktet i händerna. Han kunde dock inte göra annat än att fortsätta följa matchen från läktaren – eftersom det inte är tillåtet för en avstängd tränare att gå ner till omklädningsrummet under pausen.

Lyon höll undan

I den 67:e minuten reducerade Bernardo Silva för City och hemmalaget tryckte på hårt för en kvittering. Lyon höll dock undan och lämnade CL-premiären jublandes. Pep Guardiola lär dock kunna hålla sig för skrat...

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se