Styrkebeskedet: Liverpool krossade Napoli

Publicerad 2018-08-04

Liverpool hade inga problem att städa av Napoli i en träningsmatch i Dublin.

Hela 5–0 blev det till engelsmännen när fullständigt krossade det italienska topplaget.

I Liverpool-målet gjorde nyförvärvet Alisson debut men brassen fick inte jobba speciellt mycket under matchens 90 minuter.

Engelsmännen började bäst och redan i matchminut fyra kom 1–0. James Milner fick fritt skottläge i straffområdet och sköt in ledningsmålet helt otagbart för målvakten.

Napoli hann knappt starta om spelet innan 2–0 kom igenom mittfältaren Georginio Wijnaldum.

Alisson höll nollan i debuten

För drygt två veckor sedan presenterade Liverpool en tung värvning på målvaktssidan. Brassen Alisson köptes in från Roma för rekordsumman 645 (!) miljoner kronor. I dag var det så dags för debut för rekordmannen men i ärlighetens namn testades han aldrig på allvar. I den 26:e minuten fick han göra sitt första riktiga ingripande i matchen när Lorenzo Insigne sköt men 25-åringen kunde parera försöket.

Överkörningen fortsatte i andra halvlek när Salah, Sturridge och Alberto Moreno blev målskyttar i samma ordning.

Liverpool inleder sin Premier League säsong hemma på Anfield mot West Ham på söndag den 12 augusti.