Oavgjort för Island utan Lagerbäck

Publicerad 2016-09-05

Island kan även utan Lars Lagerbäck. Efter EM-succén har Heimier Hallgrímsson ensam tagit över rodret. Och laget fick med sig en poäng i sin första match i VM-kvalet efter 1–1 borta mot Ukraina.

I den sjätte minuten passade Birkir Bjarnason till Alfred Finnbogasons ledningsmål för Island, som sensationellt nådde kvartsfinal i EM i somras. Ukraina var det enda laget som inte tog en enda poäng i EM. Liksom Island med ny förbundskapten i förre storspelaren Andrij Sjevtjenko blev det en poäng i VM-kvalpremiären. Andrij Jarmolenko kvitterade i 41:a minuten.

I samma grupp, I, möttes Kroatien och Turkiet och det blev 1–1. Lagen möttes i EM i juni och då vann Kroatien med 1–0 efter ett mäktigt distansskott av Luka Modric. Nu tvingades Kroatien ta emot Turkiet inför tomma läktare, en bestraffning sedan lagets supportrar kastat bengaler under EM-matchen mot Tjeckien i somras. Turkiets förbundskapten Fatih Terim har kastat om i sitt lag efter EM. Båda målen kom i slutet av första halvlek, Ivan Rakitic satte 1–0 på straff och Hakan Calhanoglu kvitterade för Turkiet.

Wales, som sensationellt gick till semifinal i EM, inledde VM-kvalandet med en enkel 4–0-seger över Moldavien. Efter Sam Vokes och Joe Allens mål i första halvlek följde Gareth Bale upp med två mål efter pausen.

I grupp D fick Serbien nöja sig med oavgjort, 2–2, mot Irland, medan Österrike bortabesegrade Georgien med 2–1.

I grupp G blev det väntade segrar för Spanien och Italien. Spanien körde över Liechtenstein med 8–0, där Diego Costa, David Silva och Alvaro Morata blev tvåmålskyttar. Notabelt är att Spaniens mångårige förbundskapten Vicente del Bosque ersatts av Julen Lopepegui.

Italien vann borta över Israel med 3–1. Trots att försvararen Giorgio Chiellini fick rött kort i början av andra halvlek kunde Ciro Immobile utöka ledningen till 3–1 i 83:e minuten.