Han kände sig blåst på ett mål i första halvlek.

Men i den andra fick Jo Inge Berget revansch – och avgjorde toppmötet med Örebro.

– Den gamle Jo Inge är tillbaka, säger tränaren Allan Kuhn till C More.

Malmö FF

Det var ett Örebro i storform och med ett mentalt övertag på Malmö FF som kom på besök till Swedbank stadion på måndagkvällen.

På tre försök i cup- och seriespel lyckades skåningarna inte vinna en enda match mot närkingarna i fjol.

Men i dag bröts sviten – tack vare en het norrman.

Tillbaka från ryggskada

I träningsmatchen mot Århus för en vecka sedan klev Jo Inge Berget av med en ryggskada, men i kväll verkade smärtorna vara som bortblåsta.

Berget gav MFF ledningen redan i den första halvleken – trodde alla.

Spelaren höll sig framme på Magnus Wolffs Eikrems hörna, som skarvades vidare av Vidar Örn Kjartansson, och stötte in bollen i mål med bredsidan.

Men den assisterande domaren hade höjt flaggan och ansåg norrmannen stå på fel sida av försvarslinjen. Reprisbilderna visade dock att det i så fall rörde sig om en ytterst knapp offside-avvinkning.

Själv hade Berget sin uppfattning klar när han intervjuades av C More i halvtid.

– Det ser inte ut att vara offside. Det kan inte vara det eftersom jag står bakom bollen, säger han när han får se tv-bilderna.

Men Berget skulle få sin revansch.

"Så här vi känner Jo Inge"

I matchens 53:e minut kom en boll i djupled från Enoch Kofi Adu som gav Berget ett halvt friläge.

Yttern slog bollen lågt till höger om målvakten Oscar Jansson som inte hann ner i tid.

Malmös tränare Allan Kuhn var nöjd med hur hans lag återupptog spelet i allsvenskan även om det kan bli bättre.

– Sista 75 minuterna är vi mycket bättre än dem. Men vi missar allt för många chanser, säger han och passar på att hylla sin norske matchvinnare:

– Det är så här vi känner Jo Inge. Den gamle Jo Inge är tillbaka och det är skönt.

Malmö vann med 1–0 och laddar nu för nytt toppmöte. På söndag väntar AIK på Friends arena.

Segern mot Örebro innebär att Malmö rycker ifrån tvåan IFK Norrköping och har tre poängs försprång från sin position som serieledare.