Efter en halvtimme bröt ett stort bråk ut vid sidlinjen under Tottenhams målfirande.

Därefter vände Arsenal ett underläge och vann med 4–2.

– Vi ger inte upp, det är vår mentalitet, säger tvåmålsskytten Aubameyang till Sky Sports.

Arsenal FC

Tottenham gästade Arsenal i söndagens North London Derby där hemmalaget tog ledningen på straff genom Pierre-Emerick Aubameyang efter tio minuter.

En halvtimme in i matchen kvitterade Tottenham genom Eric Dier – och då utbröt ett stort bråk vid sidlinjen.

Dele Alli rasade

Målskytten hyschade hemmaklacken och nästan alla spelare samlades i en klunga. I bråkets centrum stod Dele Alli – som såg riktigt upprörd ut – och skrek på Matteo Guendouzi och Aaron Ramsay.

– Det är riktig derbykänsla och det är kul att se derbyn som verkligen smäller, med passion och känslor hos alla spelare. Det viktigaste är att det inte tar överhand ute på planen, säger Viasats expert Jonas Olsson i halvtid.

Spelarna fick separeras från varandra innan matchen kunde fortsätta.

Och då smällde det direkt.

Tottenham vann bollen efter avspark och Son Heung-min löpte sig fri i straffområdet där han föll framför Rob Holding. Straffsituationen var tveksam men Harry Kane stegade upp och gav bortalaget ledningen.

Arsenals starka vändning

Strax innan timmen var spelad påbörjade Aubameyang vändningen med ett tjusigt distansskott och Alexandre Lacazette fullbordade den en kvart från slutet.

– I halvtid var vi självsäkra – vi visste att vi skulle komma tillbaka och det gjorde vi, säger Aubameyang, som leder skytteligan med sina tio ligamål, till Sky Sports.

– Vi ger inte upp, det är vår mentalitet, fortsätter han.

Med vinden i ryggen utökade Arsenal ledningen till 4–2 genom Lucas Torreira två minuter efter ledningsmålet. 22-åringen firade målet med tårar i ögonen.

Fem minuter från slutet blev Vertonghen återigen syndabock för Tottenhams del när han fick sitt andra gula kort.

I och med segern passerade Arsenal rivalen i tabellen och ligger nu fyra – på samma poäng som Spurs (30).

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se