Lindahl: ”EM överlever jag nog”

Uppdaterad 2017-07-27 | Publicerad 2017-06-13

Comeback för Lindahl – som har mer att hämta

VÄXJÖ. Hedvig Lindahl gjorde sin första match på nästan två månader.

Comebacken blev en bra genomkörare – även om det inte var jättemycket att göra.

– Det saknas en liten bit i anfallsspelet och jag känner likadant, säger hon.

Hedvig Lindahl skadade sitt lillfinger den 15 april och har varit borta från spel sedan dess.

Efter en tids rehab var veteranen under tisdagskvällen tillbaka mellan stolparna och höll nollan i 1–0-segern mot Skottland.

– Det är skönt att jag kunde få en lite lugn start. Jag behövde väl boxa en gång med vänsterhanden. Men det var lugnt, säger 34-åringen.

Helt nöjd var hon ändå inte.

– Det saknas en liten bit i anfallsspelet och jag känner likadant. Jag känner framför allt vid frisparkarna att jag borde vara längre fram där. Hade det varit en EM-final hade jag gått ut och nypt en av de bollarna, säger hon.

”Överlever nog EM”

I Lindahls ställe gjorde Hilda Carlén en fin match mot USA senast, men speciellt hotad bakifrån behöver Lindahl i alla fall inte känna sig – riktigt än.

– Bara jag inte gör bort mig så är det nog lugnt där. Men sen blir det nog värre. Men jag överlever nog EM tror jag, säger Lindahl och skrattar.

När spelarna nu återvänder till sina klubbar kommer Lindahl, som har stort behov av att komma igång ordenligt, till ett ligavinnande Chelsea som har semester.

– Men jag har hört av mig till vår målvaktstränare och sagt att vi ska köra, säger hon.

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.