I kväll fixade han tre poäng mot Jönköpings Södra borta.

IFK Norrköping tog SM-guld 2015.

1,5 år senare visar Svenska Fans genomgång att hela 37 spelare har lämnat eller värvats in.

En smått otrolig siffra på så kort tid.

Senast i raden att flytta, just innan transferfönstret slog igen, var anfallaren Sebastian Andersson, som såldes till Kaiserslautern i tyska andraligan.

Matchen mot J-Södra borta var den första efter att Andersson lämnade.

Ny 3-4-3-taktik

Då bestämde sig tränaren Jens Gustafsson för att testa en 3-4-3-uppställning. Den gav ingen vidare utdelning de första 45 minuterna då Peking visserligen hade mycket boll men saknade djupledshot och lyckades inte skaka fram några riktigt vassa chanser.

I stället tog Jönköping ledningen med 1–0 på en snabb omställning där Dzenis Kozica kyligt lade in bollen i mål.

Men så fick Norrköping en målchans lite till skänks på tilläggstid i första halvlek. Tommy Thelin i J-Södra upphävde offsiden grovt och gick därefter inte upp i rygg på Linus Wahlqvist som kunde springa in i sidled bakom resten av hemmaförsvaret och nickskarva in 1–1 på Filip Dagerståls inlägg samtidigt som Anton Cajtoft hamnade helt på mellanhand när han försökte gå ut och stoppa inlägget.

Kunde punkterat matchen

Många spelare har alltså lämnat Norrköping men en som är kvar, efter att värvats in förra sommaren, är Kalle Holmberg.

I den 52:a minuten frälste han sitt Norrköping när han tog emot bollen vände upp och bort en motståndare för att sedan säkert prickskjuta in 2–1 invid J-Södra-målvakten Cajtofts högra stolpe.

– Skönt att ta vara på de chanser man får. Jag har inte tsgit så många avslutm säger Holmberg till C More.

Holmberg hade sedan ett jätteläge att punktera matchen i slutminuterna men från nära håll lyckades han toffla bollen utanför.

Norrköping lyckades ändå hålla 2–1 till slutsignalen ljöd och Holmberg är i delad skytteligaledning på nio pyttsar.

På frågan om när det är hans tur att lämna Norrköping svarar Holmberg till C More:

– Beror på hur många mål jag gör här i höst. Nej, men jag trivs bra här. Jag får jobba på och om chansen kommer får man ta den.