Zlatan Ibrahimovic spelar ”träningsmatch” för Hammarby

Publicerad 2020-04-24

”Tävling på träning”.

Hammarby mot Hammarby på Tele2 Arena har startat med Zlatan Ibrahimovic i ena Bajen-laget.

Zlatan Ibrahimovic, iklädd grön tröja med titeln till Hammarbyramsan ”Just idag är jag stark” på bröstet, tog hand om avsparken i det som Hammarby kallar tävling på träning. Det som enligt Hammarby inte klassas som match, eftersom träningsmatcher för seniorer inte får spelas efter beslut av Svenska fotbollförbundet, spelas på Tele2 Arena och sänds på Dplay.

Och några minuter in i ”matchen” gjorde Ibrahimovic mål, anfallaren löpte på en djupledsboll som motståndarförsvararen missbedömde. Ibrahimovic i friläge med målvakten Oliver Dovin som fick se avslutet från 38-åringen ta sig förbi honom och in i nät. 1–0 via Ibrahimovic till det gröna laget mot det vita.

– Inte offside. Där ser man att han fortfarande kan gå i djupled. Det ser bra ut, säger Dplays expert Alexander Axén.

Ibrahimovics gröna lag har sedan utökat ledningen via Imad Khalili till 2–0 som blev slutresultatet.

Stannar

I den andra ”matchen” som Ibrahimovics gröna lag spelade blev det 1–1 mot det svarta där nyförvärvet Paulinho satte kvitteringsmålet.

Tre ”matcher” kommer att spelas under fredagen, Hammarby och superettanlaget IK Frej har blivit uppdelade i tre lag som kommer att spela tre matcher som är 30 minuter långa.

Ibrahimovic tillhör AC Milan som har kallat tillbaka sina spelare, men svensken har fått tillåtelse av klubben att stanna i Sverige fram tills att ett datum fastslås för när träningen återupptas i Italien.