Oönskad – låg bakom segern i stormöte

Publicerad 2019-07-24

Zinedine Zidane vill inte ha kvar Gareth Bale i Real Madrid.

Ändå blev walesaren inbytt – och blev dessutom målskytt när de straffade Arsenal.

– Jag är glad för hans skull, säger tränare Zidane.

Real Madrids tränare Zinedine Zidane har öppet sagt att det vore bäst för alla om Gareth Bale lämnar Real Madrid. Trots det är 30-åringen en del av klubbens försäsongsturné i USA och har själv inte klagat över situationen.

Trots att Bale befinner sig längst ner i Zidanes prioriteringslista byttes yttern in till andra halvlek i vänskapsmatchen mot Arsenal på NFL-laget Washington Redskins hemmaarena.

– Jag har inte pratat med honom, han har tränat på som vanligt. Inget har förändrats, säger Zidane efter träningsmatchen.

Bale målskytt

Som, när Bale kom in på planen, befann sig i ett läge där Londonlaget ledde med 2–0 och såväl Real Madrid som Arsenal hade fått var sin mittback utvisad – Reals Nacho efter två gula kort redan efter nio minuters spel, och Sokratis för två gula kort på tre minuter i slutet av första halvlek.

Bale reducerade till 1–2, detta sedan Marco Asensio efter en fint i straffområdet försökt peta in bollen som målvakt Damian Martinez tappat rakt ut till Bale som tåade in Reals första mål i matchen.

Asensio var sedan den som kvitterade, Marcelo med låg framspelning snett, inåt, bakåt och keepern orkade inte styra bort Asensios hårda skott med vänstern.

Otäck skada

Men kort därefter tvingades målskytten bäras ut på bår, Asensio fastnade med foten i gräset och har enligt rapporterna skadat sig i vänster knä och kan bli borta under en längre tid kommande säsong.

– Det ser illa ut, säger Zidane.

Oavgjort efter full tid och träningsmatchen till straffar, där Bale missade sitt skott från elva meter – men eftersom Arsenal brände tre i de fem första omgångarna var det Real Madrid som tog hem segern med 3–2 efter straffar.

– Bale gjorde en bra match och jag är glad för hans skull. Precis som jag är för alla andra, säger Zidane efter vinsten.