PSG:s supertalang sänkte Linköping i Champions League

Publicerad 2018-10-17

PSG:s Marie-Antoinette Katoto sänkte Linköping.

LINKÖPING. Nej, det vill sig inte för Linköping.

Efter 2–0 till PSG i den första åttondelsfinalen krävs det stordåd från svenskorna i returen för att gå vidare i Champions League.

– Men jag känner inte att det är en omöjlig uppgift, säger Kosovare Asllani.

Med två omgångar kvar av damallsvenskan har Linköpings FC inte längre någon chans att nå Champions League-platserna.

Drömmen om att få lyfta Champions League-pokalen i Budapest till våren lever än, men just nu är den väldigt avlägsen.

Kosovare Asllani spenderade fyra år i Paris Saint Germain mellan 2012 och 2016 och ikväll ställdes hon mot sin gamla klubb i turneringens åttondelsfinal.

Supertalangen avgjorde

Det franska storlaget var storfavoriter på förhand och för Linköping gällde det framförallt att få stopp på PSG:s 19-åriga supertalang Marie-Antoinette Katoto.

I helgens 3–1-seger mot Metz i franska ligan vände hon matchen på egen hand genom ett hattrick i andra halvlek.

Inför 1639 personer på Linköping Arena presenterade hon sig genom att pricka ribban efter en kvart.

Strax innan halvtidsvilan kunde inte Linköpingsförsvaret stå emot längre och Katoto skakade av sig sin markering och stötte in 1–0 från nära håll.

– Det går bättre och bättre, steg för steg, säger Katoto ödmjukt efter att målproduktionen kommit igång på allvar de senaste matcherna.

Retur om två veckor

Kosovare Asllani stod för en del farliga inlägg och skapade en del halvchanser men fick, precis som resten av laget, inte avsluten att stämma.

– Men jag känner inte att det är en omöjlig uppgift i returen, vi hade också kunnat göra mål och då hade det varit annat resultat. Vi skapar lägen i andra halvlek och jag hade också ett läge där jag var nära att skruva in den, säger Asllani.

Shuang Wang utökade ledningen till 2–0 via ett Linköpings-ben med tio minuter kvar och PSG har därmed ett drömläge inför returen. Men räkna inte med ett hemmalag som backar hem och försvarar ledningen i Paris.

– Nej, vi ska spela som vanligt och inte mer defensivt, tror jag, jag är inte tränare, skrattar Katoto och fortsätter:

– Nästa match blir svår, för Linköping är ett väldigt bra lag.

Returen spelas om två veckor, onsdag 31 oktober.

Det andra svenska laget som är kvar i turneringen, FC Rosengård, möter Slavia Prag på hemmaplan i Malmö imorgon.