19-åring överglänste Ronaldo och Messi

Publicerad 2013-01-30

Räddade Real Madrid i El Clásico

Real Madrid fick med sig 1-1 från hemmamatchen mot Barcelona i spanska cupens första semifinal.

Det kan de tacka Raphaël Varane för.

När Cristiano Ronaldo och Leo Messi var bleka överglänste 19-åringen alla i El Clásico.

19-årige Raphaël Varane blev stor räddare för Real Madrid. Först räddade han en boll på mållinjen, sedan avväpnade han Messi från ett friläge - innan han nickade in kvitteringen.

Semifinalen i spanska cupen mellan Real Madrid och Barcelona kunde ha varit avgjord redan det första mötet. Xavi och Leo Messi hade gjort varsitt mål och Real Madrid inget – om det inte hade varit för Raphaël Varane.

Räddade på mållinjen

Redan efter 24 minuter räddade 19-åringen sitt Real från ett tidigt baklängesmål. Real-backen Ricardo Carvalho hade då friställt Barcelonas Cesc Fabregas med en usel hemåtpassning innan Fabregas i sin tur spelade vidare till Xavi.

Barças mittfältare spelade bort Diego Lopez i hemmamålet men på mållinjen dök Varane upp och räddade bollen. Fabregas kunde sedan ändå ge Barcelona ledningen, framspelad av Messi, men Reals 19-årige försvarstalang var inte klar för dagen.

Efter drygt 80 minuters spel blåste fransmannen först Leo Messi på ett mål när han i sista stund bröt bollen framför fötterna på argentinaren. Minuter senare spelade 19-åringen sedan också en huvudroll i offensivt straffområde.

”Är oerhört starkt”

Mittbacken nådde högre än både Cesc Fabregas och Gerard Pique när han nickade in 1-1 för Real. Varane blev samtidigt, med sina 19 år och 280 dagar, den näst yngste spelaren någonsin (efter Leo Messis 19 år och 259 dagar) att göra mål i ett El Clásico.

– Det är oerhört starkt att komma upp så. Pinto (Barcelonas målvakt) kan inte göra något åt den nicken, säger experten Maritn Åslund i TV4 Sport Xtra.

Nicken räddade oavgjort för hemmalaget som därmed fortfarande har en stor chans att avancera till finalen inför returen på Camp Nou den 27 februari. Det är dock fördel Barcelona i och med bortamålet – men det hade varit ännu värre om José Mourinho inte gett 19-årige Raphaël Varane chansen från start i jättematchen.

– Vi kunde ha gjort fler mål men det är ett bra resultat på bortaplan, säger Fabregas.

Storstjärnorna Cristiano Ronaldo och Leo Messi var oväntat bleka. Ronaldo hade en stor chans på nick som han missade samtidigt som Messi aldrig kom närmare än ett bortdömt mål för offside.