Linköping förlorade mot LB07

Publicerad 2018-05-19

Efter en svag säsongsinledning, en sparkad tränare och en förlorad cupfinal fortsätter det att krampa för Linköping.

I dag förlorade regerande mästaren för första gången mot LB07.

– Jag är sjukt besviken. Jag vet inte vad jag ska säga, säger Kosovare Asllani till Corren.

Linköpings FC har haft ett tufft 2018 och redan tre matcher in i den allsvenska säsongen sparkades tränaren Marcus Walfridson.

Direkt därefter åkte laget på en blytung förlust mot FC Rosengård i finalen av Svenska cupen – och nu fortsätter kräftgången.

För första gången någonsin förlorade laget idag mot Malmö-laget LB07, som gör sin andra säsong i högstaligan.

Lang Nilsson avgjorde

Elisa Lang Nilsson gav hemmalaget ledningen i den 27:e minuten och trots att Linköping, med offensiva stjärnorna Kosovare Asllani och Marija Banusic, länge jagade en kvittering kom den aldrig.

Förlusten innebär att de två senaste årens mästare är kvar på sju poäng på fem matcher – lika många som LB07.

”Kanske inte är bättre än så här”

Nya tränarduon Henrik Jensen och Charlotte Rohlin lyckades alltså inte vända Linköpings negativa trend. Linköpings-stjärnan Kosovare Asllani var kritisk efter matchen.

– Jag är sjukt besviken. Jag vet inte vad jag ska säga. Vi förlorar liksom mot Limhamn/Bunkeflo. Då kan vi inte räkna med att vara med i toppstriden, säger Kosovare Asllani till Corren.

I matchen mot LB07 hade Linköping inte ett enda avslut på mål och har hittills bara mäktat med fem mål på de sex inledande matcherna.

– Det värsta som finns är att förlora och jag kan inte ta att vi blir ett mittenlag. Det går emot allt jag står för.

– Vi har satt oss själva i den här situationen. Men kanske ska vi kolla oss i spegeln och inse att vi kanske inte är bättre än så här. Men jag kan inte ta det. Det finns inte.

För Djurgården satt segern mot nykomlingen IFK Kalmar långt inne. Elsa Karlsson gjorde 1–0 för Kalmar redan i matchens första minut och efter att gästande Djurgården lyckats kvittera både en och två gånger avgjordes det hela i slutminuterna.

I den 87:e minuten satte Sheila van den Bulk avgörande 3–2 till Djurgården på straff.