Mållöst och chansfattigt i 73 minuter.

Då sänkte Häcken lettiska Liepaja med tre mål på åtta minuter.

Med resultatet i ryggen har nu Hisingen-laget skaffat sig ett utmärkt läge inför hemmareturen i kvalet till Europa League.

BK Häcken ställdes mot FK Liepaja från Lettland i den första kvalomgången till Europa League.

Och det bjöds knappast på någon skönfotboll på Daugava Stadium i Liepaja under torsdagen. Även om Häcken kom till spel med ett starkt manskap hade man förtvivlat svårt att få spelet att stämma under de första 73 minuterna. Men efter det stämde helt plötsligt allting.

Först lobbade Daleho Irandust in det förlösande ledningsmålet i den 74 minuten till de tillresta Häcken-fansens stora förtjusning.

– Försvararen låg jäkligt nära mig, men jag såg att Nasiru (Mohammed) kom på bortre så jag tänkte att jag slår den mot den ytan. Antingen sätter jag honom i ett bra läge eller går den direkt i mål, nu satt den direkt. Det var skönt, säger inhopparen Irandust om målet till GP.

Bara tre minuter senare var det dags igen när brassestjärnan Paulinho satte dit 2–0 bakom Arsen Beglaryan i Liepajas mål.

Kan ställas mot Emil Forsberg

Mervan Celik har inte fått speciellt mycket speltid i allsvenskan under säsongen. Men kanske kan det bli mer nu. För kort efter Paulinhos mål höll sig Celik framme och fastställde slutresultatet till 3–0.

– När de behövde gå framåt fick vi större ytor. Och när vi kan ställa om vet vi att vi är riktigt farliga, säger Irandust.

Häcken har nu skaffat sig ett utmärkt läge inför returen på Bravida Arena nästa torsdag. Tar man sig vidare därifrån så väntar dock betydligt tuffare motstånd i nästa omgång i Emil Forsbergs Red Bull Leipzig.