Men den slutade i en mardröm.

Självmål, rött kort och Arsenal föll med 1–3.

– Vi tappar kontrollen, säger Arsenal-tränaren Unai Emery.

Arsenal FC

I går reste Manchester United till Frankrike och inkasserade en makalös 3–1-seger borta mot PSG.

I kväll hade Arsenal förhoppningar om en liknande europeisk framgång, då de gästade Rennes på Roazhon Park i den första åttondelsfinalen av Europa League.

Men de lyckades inte matcha sin engelska ligakonkurrents mäktiga prestation.

Efter 94 minuter i Rennes stod Arsenal som förlorare med 1–3. Det efter en fullständig kollaps.

Fick drömstart

Redan i den fjärde minuten gav Alex Iwobi sitt Arsenal ledningen. Han vred in ett inlägg från vänster, som tog i stolpen och gick i mål och Arsenal fick en drömstart.

Men sedan gick allt utför. Mot slutet av första halvlek tog Sokratis sitt andra gula kort och blev utvisad. Kort därefter kvitterade Rennes.

– Vi kontrollerade de första 40 minuterna och gjorde mål, men sedan kom utvisningen och vi tappar kontrollen, säger Arsenal-coachen Unai Emery enligt BBC.

Och i den andra halvleken fortsatte smällarna komma.

Självmål från Nacho

65 minuter in i mötet försökte Nacho Monreal rensa undan ett inlägg, men bollen träffade olyckligt och studsade förbi Petr Cech, in i Arsenal-kassen.

Med två minuter kvar av ordinarie tid fullbordade Rennes sin triumf och Arsenals fiasko, då Ismaila Sarr dunkade in 3–1.

Nu är Arsenal således i rejäl brygga inför returen på Emirates Stadium.

– Vi har ytterligare 90 minuter kvar, hemma framför våra supportrar och vi försöker vara positiva, säger Emery.

Noterbart är att svenske Jakob Johansson satt på bänken för Rennes hela matchen.

För Chelsea blev torsdagskvällen en muntrare historia. Londonklubben körde över Dynamo Kiev på Stamford Bridge, 3–0, och stormar nu mot kvartsfinal i EL. Pedro, Willian och Callum Hudson-Odoi blev målskyttar.