Hjärnsläpp av stjärnan – räddades av VAR-straff

Uppdaterad 2019-06-13 | Publicerad 2019-06-12

Den franska stjärnan Wendie Renard stod för ett klantigt självmål.

Men 28-åringen räddades i VM-mötet med Norge tack vare en straff.

2–1-segern gör att hemmanationen har inlett fotbolls-VM med två raka segrar.

Frankrikes mittback Wendie Renard blev tvåmålsskytt i premiären, 4–0 mot Sydkorea. Nu i gruppspelets andra match blev 28-åringen målskytt på nytt, det var bara det att den här gången var det bakom egen målvakt.

Nio minuter in i andra halvlek slogs ett lågt norskt inlägg framför den franska kassen på Stade de Nice, ingen vitklädd spelare hotade särskilt mycket när Renard bredsidade in bollen till 1–1 och tog sig sedan för huvudet i förvåning över vad som precis inträffat.

– Herregud, vad är det som händer? säger TV4-experten Malin Swedberg.

Men Renard skulle slippa ta på sig skulden över tappade poäng. För med drygt en kvart kvar att spela rensade mittfältaren Ingen Syrstad Engen bort bollen i straffområdet, men träffade Marion Torrent i farten.

Norska chockad över straff

Domaren Bibiana Steinhaus valde att videogranska situationen, och beslöt sig sedan för att peka mot straffpunkten. Engens reaktion var lättläst – hon kunde inte tro att det var sant.

– Jag tycker att jag träffar bollen, men domaren ser annorlunda på situationen, säger Syrstad Engen till NRK.

Norskan varnades, och från elva meter satte kaptenen Eugenie Le Sommer 2–1 bakom Ingrid Hjelmseth som slängde sig åt rätt håll.

– Det är jobbigt, det skär i fotbollshjärtat, säger Syrstad Engen till VG.

Avslutar mot Sydkorea

2–1-vinst för Frankrike som har full pott efter två gruppspelsmatcher. I den sista väntar Nigeria, medan Norge ställs mot Sydkorea där en seger kan säkra andraplatsen som ger norskorna garanterat avancemang till åttondelsfinal.