Succéinhopparen frälste Sverige

Publicerad 2019-06-07

Fyra minuter.

Så lång tid tog det för inhopparen Benjamin Mbunga Kimpioka att skjuta hem segern till Sverige i U21-matchen mot Norge.

– Det finns inhopp och så finns det succéinhopp, säger experten Jon Persson i C More.

Det är inte bara det svenska a-landslaget som är i farten i kväll.

U21-landslaget har börjat förbereda sig inför det stundande EM-kvalet i höst och matchades mot Norge i en träningslandskamp på Olympia i Helsingborg under fredagskvällen.

Sverige tog ledningen efter knappa halvtimmen vare ett norskt självmål, men Norge hann även med att hitta nätet i rätt mål innan den första halvleken var över.

Gjorde mål direkt

Sunderlandproffset Benjamin Mbunga Kimpikoka avgjorde mot Skottland senast och spelade en avgörande roll även i dag, trots att han började på bänken.

Mbunga Kimpioka fick komma in i den 54:e minuten och inledde piggt. Det tog bara fyra minuter innan utdelningen kom då han placerade in 2–1 med en bredsida.

– Det finns inhopp och så finns det succéinhopp, det här får vi kategorisera som det senare, säger experten Jon Persson i C More.

19-åringen lämnade Sirius sommaren 2016 för Sunderland och den här säsongen har det blivit fyra a-lagsframträdanden i League One för klubben.

Två skadeavbräck

Anfallaren låg även bakom 3–1-målet som gjordes av en annan inhoppare, Viktor Gyökeres.

Mbunga Kimpioka dämpade läckert ner bollen till Brightonspelaren som fastställde slutresultatet.

En smolk i glädjebägaren för blågult är att både Mattias Svanberg och Hugo Andersson tvingade byta på grund av skador.

U21 spelar nästa träningslandskamp borta mot Finland på tisdag. I september inleds EM-kvalet hemma mot Irland.