Jättelöftet avgjorde med sitt första Premier League-mål

Uppdaterad 2019-04-21 | Publicerad 2019-04-20

Drömmen om CL krossades.

Titelstriden lever.

Manchester City tog revansch mot Tottenham och vann med 1–0 efter mål av Phil Foden.

– Han är en oslipad diamant, säger Bojan Djordjic i Viasat-studion.

Spurs vann veckans sammandrabbning i Champions League-kvarten efter VAR-dramatik.

Och två relativt roterade elvor ställdes mot varandra på påskafton.

Superlöftet Phil Foden startade för City och gav guldkandidaterna ledningen efter fem minuter. Sergio Agüero assisterade honom med pannan och 18-åringen kunde enkelt nicka in bollen bakom Paulo Gazzaniga i målet.

Hans första mål någonsin i Premier League.

Stjärnan skadad –igen

Kevin De Bruyne signalerade för smärtor strax innan halvtid och ersattes av Fernandinho. Belgaren – som har dragit på sig två knäskador tidigare under säsongen – lämnade gräset med en potentiell muskelskada.

Skadan förändrade inte matchbilden: City fortsatte rulla boll på offensiv planhalva mot ett avvaktande Tottenham som inväntade omställningsläge.

Heung Min Son stod för några av ett flertal bra kvitteringschanser – och Raheem Sterling var decimeter ifrån att punktera matchen i den andra halvleken.

Men 1–0 stod sig och Phil Foden blev matchhjälte.

Silvas fina gest

Efter matchen tilldelades Bernardo Silva utmärkelsen matchens lirare – men portugisen gav priset till Foden.

– Han är en oslipad diamant, en solskenshistoria, säger Bojan Djordjic om 18-åringen i Viasat-studion efter matchen.