Fyra mål insläppta – mot sin egen klubb.

Cagliaris svaga form håller i sig efter förlust med 3–4 mot Roma.

Efter fyra raka ligamatcher på bänken var det inte i vilket Serie A-möte som helst som Robin Olsen fick göra en efterlängtad comeback i Cagliari.

Den svenske landslagsmålvakten, som varit petad till förmån för italienaren Alessio Cragno, var tillbaka i spel när femteplacerade Roma kom på besök – samma klubb som lånade ut honom till Cagliari inför säsongen.

Men det blev inget vidare roligt återseende för Olsen. I en målrik tillställning tvingades 30-åringen kapitulera fyra gånger.

Nikola Kalinic överlistade svensken två gånger om i den första halvleken, först genom en välplacerad nick och sedan på ett avslut från nära håll som Olsen var på men inte lyckades avstyra.

I den andra halvleken ökade Justin Kluivert på Romas ledning till 3–1 på ett friläge, varpå Olsen blev överkörd av sin egen försvarare Fabio Pisacane och blev liggande med smärtor i axeln.

Efter att ha fått vård kunde dock målvakten spela vidare – och släppa in ytterligare ett mål efter en nicktouch från Henrich Mchitarjan på Aleksandar Kolarovs frispark.

Matchen slutade 4–3 till Roma, ett resultat som betyder att tabellelvan Cagliari inte har vunnit på tio raka matcher i Serie A.

Mötet var blott det fjärde som blev av i den italienska ligan i helgen. Tidigare har fem matcher ställts in till följd av coronavirusets spridning i Italien.

Matchen mellan Albin Ekdahls Sampdoria och Hellas Verona ser dock ut att bli av på måndag kväll.