Guidetti med assist och mål i EL

Uppdaterad 2017-04-14 | Publicerad 2017-04-13

John Guidetti fick chansen från start i comebacken.

Svensken blev matchjälte när han stod för en läcker klackassist och ett mål i segern.

– Det var väldigt känslosamt för mig, säger anfallaren.

Celta Vigo är framme i kvartsfinal i Europa League och inledde mötet med Genk på hemmaplan.

I det spanska laget fick John Guidetti chans från start i sin första match på nästan en månad efter sin knäskada och 24-åringen var glödhet.

Fräck klack

Efter att Genk tagit ledningen tidigt var det svensken som stod bakom kvitteringen när han i den 15:e minuter fräckt klackade fram bollen till Pione Sisto som gjorde 1–1.

I slutet av halvleken slog Guidetti till själv när han gjorde 3–1 efter ett fint väggspel med Iago Aspas.

– Jag har inte spelat på tre veckor och att då göra ett mål och en assist... Det var väldigt känslosamt för mig, säger Guidetti i segerintervjun.

”Inte rättvist”

I den andra halvleken byttes Guidetti ut efter 65 minuter och från bänken fick han se laget vinna med uddamålet, 3–2.

– Ett okej resultat, men jag tycker inte att det känns rättvist. De hade tur vid sina mål, säger Guidetti.