Bekräftat: Majstorovic lämnar BP

avAndreas Käck, Frida Fagerlund, Michael Wagner

Först tvingades tränaren Luis Pimenta lämna efter Sportbladets avslöjande om spelarmissnöje.

Nu försvinner även Daniel Majstorovic från den allsvenska klubben.

– Jag önskar föreningen all lycka under höstens matcher och i framtiden, säger Majstorovic i ett uttalande.

Det var i fredags som Sportbladet kunde berätta om ett utbrett missnöje mot Brommapojkarnas huvudtränare Luis Pimenta. Spelare vittnade anonymt om ett ledarskap som präglats av mobbning, pennalism och bestraffningar.

I samband med avslöjandet begav sig Sportbladet ut till Grimsta IP i hopp om att få kommentarer från BP:s ledning. Men sportchefen Daniel Majstorovic vägrade svara på frågor – fram till i går.

Då hade Luis Pimenta redan fått lämna sitt uppdrag. I ett mejl till Sportbladet svarade Majstorovic följande på frågan om han var ”rädd för att förlora sitt jobb”:

”Absolut inte, jag har en anställning att förhålla mig till som jag tänker fullfölja. Däremot så måste vi alla dra lärdom utav detta och bli bättre I framtiden.”

Majstorovic ämnar

Nu meddelar dock BP i ett pressmeddelande att sportchefen har sagt upp sig ”i anslutning till den turbulens som den senaste veckan drabbat föreningen”. Enligt Sportbladets uppgifter handlar det dock i själva verket om att han har fått sparken.

– Jag vet att spelare och ledare har den kompetens som krävs för att lösa det allsvenska kontraktet. Jag önskar föreningen all lycka under höstens matcher och i framtiden, säger Daniel Majstorovic själv i ett uttalande.

Klubbdirektören Henrik Nilsson inleder med att tacka Majstorovic för hans insatser under året och säger även att arbetet efter en ersättare redan är i gång.

– Han (Majstorovic) hade ett svårt uppdrag att inför 2018 rekrytera en till stora delar ny trupp och det lyckades han med. Daniel är en professionell person med lång fotbollserfarenhet och har på ett bra sätt utvecklat delar av verksamheten, säger Henrik Nilsson.

– Vi tittar redan på alternativ till managerrollen och återkommer när en sådan finns att presentera.

Missnöje mot ledarna

Enligt uppgifter till Sportbladet finns det fortfarande ett utbrett internt missnöje mot klubbdirektör Henrik Nilsson och ordförande Fredrik Bergholm. En källa uppger att det mycket väl kan ske fler förändringar i organisationen inom en snar framtid.

Sportbladet söker Daniel Majstorovic samt representanter i BP.

ARTIKELN HANDLAR OM