Stjärnlaget sänkt – av superduon

Uppdaterad 2015-12-07 | Publicerad 2015-12-05

Marko Arnautovic och Xherdan Shaqiri bildade en succéduo när Stoke slog ett svagt Manchester City med 2-0 på lördagseftermiddagen.

– Det är det sämsta jag sett dem spela den här säsongen, sa Erik Niva om Manchester City i Viasats Studio.

Manchester City åkte till Stoke som Premier Leagues topplag. Det blev en tung eftermiddag för stjärnlaget som blåstes omkull av både hårda vindar och av motståndet.

Redan i den sjunde minuten fick bortalaget smaka på Marko Arnautovic och Xherdan Shaqiris succéartade anfallsspel.

Shaqiri löpte förbi de stillastående Citybackarna och hittade Marko Arnautovic som satte dit 1-0.

Och bara drygt tio minuter senare var duon i farten igen.

Schweizaren slog en fantastisk djupledsboll till löpande Arnautovic som placerade in 2-0 bakom Joe Hart.

”Det var utklassning”

Manchester City som saknade Sergio Agüero , Yaya Toure och Vincent Kompany fick se sig totalt utklassade av Stoke som kunde gjort både tre och 4-0 i den andra halvleken. Marko Arnautovic var en hårsmån från att göra hattrick efter att ha träffat stolpen och Bojan som även han hade en lysande eftermiddag borde ha satt dit ett mål.

– Det här var klasskillnad. Det var inget snack om saken, Stoke City gjorde en fantastisk match. Manchester City hade ingenting att sätta emot, varken i försvaret, anfallet eller någonstans. Det är det sämsta jag sett dem spela den här säsongen, sa Erik Niva i Viasats Studio efter matchen.

Manchester City som fick avsluta matchen med tio man sedan Fernando lämnat med smärtor i baksidan åkte på sin tredje förlust på de fem senaste matcherna.