Laget vann med 4–3 borta mot HJK Helsingfors.

Jakob Michelsen fick sparken efter ett år som huvudtränare. För några dagar sedan presenterades Stefan Billborn, som tidigare har varit assisterande tränare, som efterträdare.

Han inledde sin sejour med en seger mot HJK Helsingfors. Bajen vann med 4–3.

Fint mål av Hamad

Jiloan Hamad imponerade under januariturnén med landslaget, som tog slut i torsdagskväll. Och mittfältaren inledde säsongen med Hammarby på ett strålande sätt.

I den andra minuten sköt han vackert in bollen i ena krysset bakom HJK Helsingfors målvakt Uusitalo.

Vände på tio minuter

Men innan den första halvleken var över hade det finska laget vänt på matchen. Filip Valencic kvitterade till 1–1 i den 36:e minuten. Och precis före halvtid grejade 17-åringen Enock Banza 2–1 till hemmalaget.

Bajen lyckades vända matchen under den första delen av andra halvleken.

Två mål av Pa Dibba

I den 50:e minuten satte Pa Dibba 2–2. Vid en omställning fick han bollen strax utanför straffområdet. Anfallen tog med sig bollen in i straffområdet och tryckte in 2–2 med vänsterfoten.

Hammarby tog sedan ledningen med 3–2.

Rebin Assad ordnade målet. Han tog sig in i straffområdet från vänsterkanten och sköt sedan in bollen högt i bortre hörnet.

I den 83:e minuten kvitterade hemmalaget efter en kontring.

Men Pa Dibba fick sista ordet. Han ordnade 4–3 efter ett väggspel med Imad Khalili.