Fem mål på 21 minuter – nytt rekord

Uppdaterad 2019-04-18 | Publicerad 2019-04-17

Fem mål på 21 minuter.

Inledningen på kvartsfinalen mellan Manchester City och Tottenham är den målgladaste i Champions Leagues historia.

– Att allt skulle gå in under 20 minuter ska inte gå, säger Sportbladets Erik Niva i Viasat.

Tottenham hade med sig en 1–0-seger från den första kvartsfinalen förra veckan.

Därmed behövde Manchester City göra mål i returen.

Och just mål skulle det bli.

Massor.

Raheem Sterling gav tidigt hemmalaget ledningen innan Son Heung-min kvitterade för Spurs. Sekunder senare fick Lucas Moura bollen vid mittplanen och passade den vidare till samme Son via Eriksen, som vek inåt och sköt i Edersons bortre hörn.

Satte nytt rekord

Men galenskapen slutade inte där.

En minut senare kunde Bernardo Silva kvittera för Manchester City när hans skott styrdes på Danny Rose och in bakom en chanslös Hugo Lloris.

Allt det där skedde under de första elva minuterna.

Manchester City kunde sedan återigen ta ledningen när Raheem Sterling dök upp på Kevin de Bruynes inlägg och placerade in 3–2 efter 21 minuters spel.

Matchen satte nytt rekord. Inledningen var den målgladaste i Champions Leagues historia. Föregående rekordet var 24 minuter när Borussia Dortmund mötte Legia Warsawa 2016. Den bataljen slutade 8–4.

Manchester City behöver vinna med två mål för att ta sig vidare till semifinal.