Ødegaard matchhjälte – nytt inhopp för Isak

Publicerad 2019-08-25

En svensk supertalang byttes in.

Men det var en norsk supertalang som fick bortafansen att jubla på semesterön.

Martin Ødegaard blev stor matchhjälte när Alexander Isak på nytt fick göra ett La Liga-inhopp i Real Sociedads 1–0-seger mot Mallorca.

Förra helgen gjorde Alexander Isak La Liga-debut när han kom in från bänken och ”låg bakom” ett sent kvitteringsmål för Real Sociedad i 1–1-premiären mot Valencia.

Även i säsongens andra match, borta mot Mallorca, fick den svenske 19-åringen komma in från bänken.

I den 63:e minuten ersatte Isak sin anfallskollega Willian José. Detta vid ställningen 0–0 i en match med kraftigt bollinnehavsövertag för de baskiska gästerna.

Ødegaard avgjorde

Det var dock hans nordiska lagkamrat som skulle stå för målet som bröt dödläget.

Martin Ødegaard, som startade matchen för ”La Real”, serverades vackert av inhoppande Portu och placerade högt och kyligt in 1–0 i minut 83 efter en sylvass kontring som startade från målvakten.

– Jag är väldigt glad och väkdigt stolt. Jag fick en fin passning från Portu, och det blev ett lätt mål. Vi försvarade oss väldigt bra, och vi vet vad vi är kapabla till i offensiven, säger 20-åringen i efter matchen-intervjun på innerplan.

Norrmannens mål blev matchens enda – och säkrade säsongens första trepoängare i ligan för de blåvita.