Östersund körde över nykomlingen

Uppdaterad 2017-07-25 | Publicerad 2017-04-26

Första allsvenska matchen efter ett års skadehelvete.

Då nätade Östersunds Jamie Hopcutt direkt i comebacken i en första halvlek där man körde över AFC Eskilstuna – och till slut vann med 3–1.

AFC Eskilstuna jagar fortfarande första segern i allsvenskan.

Efter en halvlek hemma mot Östersund kunde vi mer eller mindre slå fast att den inte skulle komma i dag heller.

Bortalaget stampade gasen i botten från start och redan efter en dryg minut placerade Curtis Edwards in 1–0.

– Det är alltid härligt att få en bra start. Jag får plats och vänder och lyckas få in den mellan benen på försvararen, sa Edwards i halvtidsintervjun med C More.

Två av Edwards

Tvåan värmde nog tränaren Graham Potter ännu mer. Det var nämligen comebackande Jamie Hopcutt som satte den. Den brittiska forwarden var lagets skyttekung när man avancerade till allsvenskan men fick sedan hela första säsongen spolierad efter en fraktur i premiären mot Hammarby. Dagens start var det första sedan dess.

Bara tre minuter senare, i den 35:e minuten, var det dags för Curtis Edwards igen. En fin upprullning som började med Ken Sema på högerkanten via Hopcutt och en fin snett inåt bakåt-passning från Saman Ghoddos slutade med att Edwards satte dit 3–0.

– Vi är inte tillrckligt bra, det finns inte mer att säga. Det är dåligt, säger AFC:s Omar Eddhari.

I den andra halvleken reste sig AFC Eskilstuna något och fick in en 3–1-reducering av Simon Alexandersson och hade bud på ytterligare ett mål när både Anel Rashkaj och Thomas Piermayr träffade virket.

På stopptid blev sedan Mohammed Buya Turay utvisad för en eftersläng och missar därmed matchen mot Hammarby på lördag.