Succé för Solaris Real Madrid

Publicerad 2018-11-07

Santiago Solari gör vad han kan för att bli en permanent tränarlösning i Real Madrid.

I sitt första Champions League-uppdrag krossade hans mannar Viktoria Plzen med 5–0.

– Det är spelarna som vinner, inte jag, säger Solari efter matchen.

Efter 1–5-förnedringen mot Barcelona i El Clásico valde Real Madrid att sparka nye tränaren Julen Lopetegui.

Sedan dess har det spekulerats friskt kring vem som ska ta över rollen permanent. Antonio Conte och Leonardo Jardim har nämnts som kandidater men just nu leds laget av tidigare Real-mittfältaren Santiago Solari som klivit upp från reservlaget, Castilla.

Och argentinaren har knappast försvagat sina aktier. Han inledde med 4–0 i inhemska cupen mot Melilla och vann sedan i ligan mot Valladolid med 2–0. I kväll var det dags att testa vingarna i Champions League mot Viktoria Plzen.

Toppar gruppen

Tjeckerna utmanade Real på Santiago Bernabeu där spanjorerna kom undan med blotta förskräckelsen i 2–1-segern. Den här gången var det inget snack. Efter ett skrämskott i ribbans undersida av hemmalaget tidigt i matchen handlade allt om Real Madrid i första halvlek.

I 21:a minuten dribblade Karim Benzema till sig ett fint läge som han satte 1–0 på och bara två minuter senare utökade Casemiro. I 37:e minuten hittade Gareth Bale till Benzema som satte 3–0 och tre minuter senare var samarbetet det omvända till 4–0.

Sista ordet fick Tony Kroos som framspelad av supertalangen Vinicius kyligt lobbade in 5–0 i 67:e minuten. Segern gör Real toppar gruppen på lika många poäng som Roma. Avancemanget är däremot inte spikat och klart.

– Spelarna gör det mycket bra, vi tog det här på största allvar, säger Solari som själv inte ville ta åt sig äran: